Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) paredz, ka atkārtotu pastāvīgās uzturēšanās atļauju izsniegšanas process Krievijas pilsoņiem būs sarežģīts un laikietilpīgs, informēja pārvaldē.

Saskaņā ar Imigrācijas likuma pārejas noteikumu prasība par valsts valodas prasmes apliecības iesniegšanu ir attiecināma tikai uz tiem Krievijas pilsoņiem, kuri saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saskaņā ar Imigrācijas likuma normas nosacījumiem.

Lai sekmīgi nodrošinātu šo procesu pārvalde valdībai lūgusi 48 papildu migrācijas jomas amata vietas. Vienlaikus pārvalde paredz, ka šis process būs sarežģīts un laikietilpīgs, jo būs jāveic dokumentu pārbaude būtiski lielam cilvēku skaitam, kā arī ņemot vērā migrācijas sfēras specifiku - jauno darbinieku apmācīšanai prasīs vairākus mēnešus.

Jau ziņots, ka Saeimā pieņemtais un jau spēkā stājušos regulējums paredz, ka pastāvīgās uzturēšanās atļaujas īpašniekiem – Krievijas pilsoņiem – tā būs derīga līdz 2023. gada 1. septembrim. Ja persona vēlēsies atkārtoti saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, tai līdz 2023. gada 1. septembrim PMLP jāiesniedz dokumenti, kas apliecina nokārtotu valsts valodas prasmes pārbaudi vismaz pamata līmeņa otrajā pakāpē.

Prasība attieksies uz vairākiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!