Otrdien Filharmonijas skvērā tika atklāts Ziemassvētku namiņš, kurā varēs iegriezties un siltumā nobaudīt karstvīnu, karstu alu un citus svētku cienastus.
Atklāšanas sarkano lenti grieza Rīgas mērs Andris Bērziņš un uzņēmuma “Aldaris“ prezidents Vitālijs Gavrilovs.

“Šādi kioski ir vajadzīgi arī ziemā, bet tajos jābūt citam sortimentam, nekā vasarā. Ar šādiem namiņiem vajadzētu apdzīvot visus publiskos laukumus,” sacīja mērs.

Namiņš aicinās viesus līdz pareizticīgo Ziemassvētkiem — 14. janvārim, bet pēc tam to izjauks un izmantos citos pasākumos.

“Aldara” tirdzniecības mārketinga nodaļas vadītāja Agnese Šmite BNS pastāstīja, ka tika izsludināts konkurss firmām, kas nodarbojas ar guļbūvju celtņu veidošanu. Uzvarēja Cēsu rajona kopuzņēmums “Ekju”.

Viens šāds namiņš izmaksā 5,5 tūkstošus latu. Turpmāk, iespējams, firma gatavos vairākus šādus namiņus un tie tiks izvietoti arī citās Rīgas pilsētas vietās, stāstīja Šmite.

Namiņu, kurš salikts, neizmantojot nevienu naglu, varot uzcelt un izjaukt nepilnas dienas laikā. Tas ir apsildīts un tādēļ ziemas bargajā salā cilvēkiem būs kur iegriezties, pauda “Aldara” nodaļas vadītāja.

Cenas šajā kioskā būs “ļoti demokrātiskas un, iespējams, Ziemassvētku vakarā varēs nobaudīt kādu karstvīna glāzi par velti”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!