Foto: LETA

Veicot Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada remontdarbus, atklāti defekti tilta balstos, tāpēc pieņemts lēmums par remontdarbu apturēšanu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Būvdarbi objektā būs apturēti līdz brīdim, kad pārbūves būvprojektā iestrādās risinājumu balstu bojājumu novēršanai. Satiksmes departaments pasūtīs neatkarīgu ekspertīzi, kurā tiks veikta visa pārvada nesošo konstrukciju padziļināta izpēte, kā arī sniegti norādījumi veicamajiem pārvada pārbūves darbiem.

Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tiks lemts par veicamajām izmaiņām, kā arī to apjomu pārvada pārbūves būvprojektā, pastāstīja Ahuna-Ozola.

Drīzumā Satiksmes departaments uz tilta ieviesīs satiksmes ierobežojumus. Pa to vairs nedrīkstēs braukt smagie transportlīdzekļi, kas sver vairāk par 30 tonnām.

Ziņots, ka Deglava tiltu par 4,27 miljoniem eiro pārbūvē lietuviešu uzņēmums AS "Kauno tiltai". Bet būvprojekta autors ir SIA "Inženierbūve". Pārbūve paredz jaunu ietvju izbūvi, brauktuves seguma atjaunošanu, kā arī citus darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!