Ceturtdien Rīgas mērs Andris Ārgalis svinīgi atklāja jau sesto sociālo māju Rīgā ar 30 dzīvokļiem Parādes ielā. Sociālās mājas Parādes ielā atjaunošana pēc gāzes sprādziena Rīgas domei izmaksāja 228 tūkstošus latu, tādējādi viens dzīvoklis izmaksājis 7666 latus.
Nākamtrešdien atbildīgā domes komiteja lems par tiem cilvēkiem, kas saņems šos dzīvokļus. Paredzams, ka tās būs vientuļās mātes ar bērniem.

Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Karpovičš žurnālistiem pastāstīja, ka janvārī vēl paredzēts atklāt divas sociālās mājas Ūnijas ielā 49 un Ziepju ielā 11. Ūnijas ielā būs dzīvokļi aptuveni 60 ģimenēm, bet 85 dzīvokļi Ziepju ielā būs paredzēti invalīdiem.

Karpovičš skaidroja, ka viena sociālā dzīvokļa kvadrātmetrs izmaksājot aptuveni 125 latus. "Atjaunot ēkas, lai tajās izvietotu sociālos dzīvokļus, ir finansiāli izdevīgāk, jo, lai uzceltu jaunu sociālo māju, par vienu tās kvadrātmetru būtu jāmaksā aptuveni 250 lati." Karpovičš arī žurnālistiem pastāstīja, ka Rīgā līdz gada beigām būšot 12 sociālās mājas. Lielāko no tām atvērts Lubānas ielā un tā izmaksās 450 tūkstošus latu.

Pēc mājas atklāšanas Ārgalis sacīja, ka sociālās mājas ir tikai īslaicīgs pagaidu problēmu risinājums trūcīgajiem iedzīvotājiem.

"Mēs strādājam pie sociālās palīdzības trūcīgajiem, un domes budžetā šim mērķim iedalīti aptuveni seši miljoni latu, lai daļēji apmaksātu komunālos maksājumus trūcīgajiem," sacīja Ārgalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!