Pirmdien tika svinīgi atklāta Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai veltītā mājas lapa - www.lv90.lv, kas ir svētku dienasgrāmata visa gada garumā, kurā būs atrodama visa aktuālā informācija par svētku norisi Latvijā un pasaulē latviešu, krievu un angļu valodās. Tāpat tika prezentēts svētku logotips, informēja Latvijas Republikas proklamēšanas 90. gadadienas organizācijas nodaļā.
Svētku dienasgrāmata ir veidota kā Latvijas spogulis, kas stāstīs par Latvijas cilvēkiem, tautām, novadiem, galvaspilsētu, kā arī nozīmīgu dzīves jomu attīstību 90 gadu garumā. Lapa www.lv90.lv ietvaros ir arī īpašs pasākumu kalendārs, kurā gada garumā varēs ērti atrast jubilejas svinību vietas un laikus visā Latvijā.

Vienlaicīgi ar svētku dienasgrāmatu tika atklāts arī svētku logotips, kuru veidojuši mākslinieki Rūta Bīriņa un Artis Briedis. Logotipa grafiskā ideja ir svētku uguņošana, kurā stilizēti Latvijas valsts proklamēšanas un jubilejas gadi, kas veido jubilejas gadskārtu 90.

Logotipa autori stāsta, ka tas bija liels izaicinājums meklēt Latvijas cilvēku dažādībai vienojošu un uzrunājošu simbolu, kurai būtu universāls pielietojums. Zīmē izmantotās krāsas aicina plašāk paraudzīties uz Latvijas simboliku, nebaidoties tajā izmantot bagātīgās latviešu tautas tērpu krāsas. Svētku logotips, kā arī pārējie konkursam iesūtītie darbi apskatāmi LR 90. gadadienas mājas lapā www.lv90.lv

Šogad aprit 90 gadi kopš Latvijas Republikas proklamēšanas 1918. gada 18.novembrī. Šim notikumam par godu šogad visa gada garumā tiks organizēti vairāk kā 600 pasākumi Latvijā un pasaulē ar noslēgumu 18. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!