Iekšlietu ministrs Māris Gulbids un finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, ceturtdien ap plkst.20 apmeklējot Meitenes robežkontroles punktu, konstatējuši būtiskus pārkāpumus muitas un robežsargu darbā.
Gulbja preses sekretāre Maija Celmiņa aģentūrai LETA sacīja, ka būtiskākie pārkāpumi ir uzskaites un informācijas apmaiņas trūkums starp dienestiem, lai operatīvi noskaidrotu nepieciešamo informāciju par kravu pārbaudi.

Ministru vizītes laikā konstatētas atšķirības datos par pārbaudītajām automašīnām, trūkumi videokameru darbā un sadarbībā ar operatīvo dienestu darbiniekiem.

Tāpat konstatēts, ka padziļinātās muitas kontroles ēka neatbilst standartiem, jo tajā nevar iebraukt kravas automašīnas, kurām nepieciešams veikt padziļinātu muitas pārbaudi.

Pēc Celmiņas stāstītā, pirms ministru ierašanās muitas kontroles punktā ar slēpto kameru nofilmēts, ka no kādas kravas automašīnas kontrolpunkta teritorijas ēkā ienesta kaste, kuru laukā vairs neiznesa, un mašīna devās tālāk. Celmiņa norādīja, ka atbildīgo dienestu darbiniekiem nebija nekādas informācijas par šo kravu. Par šo gadījumu ierosināta dienesta izmeklēšana. Izņemts arī videonovērošans ieraksts, kurā neesot iespējams atrast šīs kravas virzību pāri robežai.

Ministri uz robežas pārbaudi veica aptuveni trīs stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!