Rīgas bērni no piektdienas var bez maksas apmeklēt vienīgo makšķerēšanas skolu, kurā varēs apgūt makšķerēšanas teoriju, iegūt praktiskās iemaņas, kā arī uzzināt vairāk par dabu un ūdens pasauli. Skolas vadītājs Ilgvards Osvalds skolas atklāšanā piektdien pastāstīja, ka skolas mērķis ir "iesaistīt Rīgas bērnus un jauniešus makšķerēšanas sportā, kas būtu lietderīga un saprātīga brīvā laika pavadīšana".
"Mēs katru gadu rīkojam makšķerēšanas sacensības, uz kurām sabrauc bērni no visas Latvijas, bet diemžēl tikai pāris ir no Rīgas, tāpēc ir nepieciešama šāda skola, lai bērnus piesaistītu lietderīgai brīvā laika pavadīšanai," skaidroja Osvalds.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas Interešu izglītības nodaļas vadītāja Dina Vīksna uzsvēra, ka "ir jāmeklē baltā atkarība pretī visām melnajām atkarībām - narkotikām, alkoholam. Un makšķerēšana ir viena no tādām labām atkarībām".

Skolas laikā bērni varēs apgūt makšķerēšanas teoriju, iegūt praktiskās iemaņas makšķerēšanā un piedalīties dažādās sacensībās.

Bērniem nodarbības notiks divas reizes nedēļā, un mācību programma ir paredzēta vienam gadam. Nodarbībām ir jau pieteikušies 45 bērni.

Makšķerēšanas skolu atbalsta veikals "Profi", jo valsts līdzekļus šai programmai nepiešķīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!