Foto: LETA

2005.gadā ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstu Rīgā sākās ūdenssaimniecības modernizācija, taču Mežaparkā nav demontēts vēsturiskais ūdensvads, kā tas bija plānots, svētdien vēsta raidījums "Nekā personīga".

Kā vēsta raidījums, Mežaparkā joprojām eksistē divi ūdensvadi. Lai gan veco uzņēmumam "Rīgas ūdens" (RŪ) bija jālikvidē, izbūvējot jaunās komunikācijas, tas nav izdarīts.

''Šobrīd pie šī galda es jums nemāku momentāni atbildēt, vai tā komunikācija tika demontēta. Pagājuši vairāk nekā 10 gadi. Jāskatās ir būvnieka izpildītajos darba apjomos,'' raidījumam paudis RŪ direktors-RUAV projekta vadītājs Aivars Zants.

Tikai puse Mežaparka māju pieslēgušās par ES līdzekļiem izbūvētajiem ūdenstīkliem, ziņo raidījums, skaidrojot, ka, ja pirms 84 gadiem būvētais ūdensvads būtu likvidēts, kā to paredzēja tehniskais projekts, jaunie ūdensvadi nestāvētu dīkā.

Valsts kontrole ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu tapušā vērienīgā ūdenssaimniecības projekta lietderību nav pārbaudījusi, vēsta raidījums.

Vērienīgo ūdensaimniecības modernizācijas projektu Rīgā sāka 2005. gadā. Tā pirmās divas kārtas izmaksāja vairāk nekā 30 miljonus eiro. No šīs summas lielāko daļu sedza ES Kohēzijas fonds, bet pārējo Rīgas dome (RD) un RŪ. Projektu sākts laikā, kad mēra amatā bijis Jaunā laika pārstāvis Aivars Aksenoks, atgādina "Nekā personīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!