Foto: DELFI
Piektdien veselības ministre Ingrīda Circene, biedrības "Papardes zieds" un "Māmiņu klubs" prezentēs aptaujas rezultātus par jauniešu zināšanām par veselību un veselīgu dzīvesveidu, informēja Veselības ministrija.

"Labas veselības priekšnosacījums, pirmkārt, ir zināšanas par to, kāda cilvēka personīgā rīcība ir veselību veicinoša, veselības nekaitējoša vai gluži pretēji – ar nelabvēlīgām sekām. Sabiedrisko organizāciju veiktā aptauja ir apliecinājums nepieciešamībai jauniešiem sniegt vispusīgas zināšanas par veselīgu dzīvesveidu. Un, manuprāt, šādas zināšanas var nodrošināt tikai regulāras veselības mācības stundas vispārējās vidējās un profesionālās izglītības mācību programmā," norāda veselības ministre Ingrīda Circene. "Jaunieši bieži neapzinās sava dzīvesveida sekas, taču tieši viņi ir tie, kas šodien noteiks nākamo paaudžu veselību," akcentē veselības ministre.

Tāpat, atzīmējot Starptautisko bērnu tiesību aizsardzības dienu, preses konferences laikā notiks Veselības ministrijas atkārtoti iespiestā informatīvā bukleta "Zīdīšanas ABC" atvēršana. Buklets izdots 20 tūkstošos eksemplāru un tos paredzēts dalīt grūtniecēm un jaunajām māmiņām, lai informētu par bērnu zīdīšanas nozīmi, iespējamajām problēmām un risinājumiem. Bukleti tiks izplatīti caur dzemdību nodaļām, ģimenes ārstu un ginekologu praksēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!