Foto: Publicitātes attēls
Otrdien, pulksten 10, Rīgas Motormuzejā notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona simtgadei veltītās pastmarkas un aploksnes pirmās dienas zīmogošanas atklāšanas pasākums, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Sagaidot Latvijas armijas simtgadi, "Latvijas Pasts" šā gada jūlijā izdeva trīs jaunas pastmarkas, uz kurām redzama Nacionālo bruņoto spēku kaujas tehnika sauszemes, jūras un gaisa teritoriālās aizsardzības nodrošināšanai. Uz pastmarkām attēlota izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīna CVR (T), štāba un apgādes kuģis "Virsaitis", kā arī helikopters "Mi-17".

Savukārt novembrī tika izdota Bermontiādes simtgadei veltītā pastmarka, kurā redzami Latvijas armijas karavīri - Rīgas aizstāvji trauksmainajās Bermontiādes dienās 1919. gada oktobrī un novembrī.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljons ir vienīgā vienība, kas 1992. gadā tika atjaunota ar tās vēsturisko nosaukumu. Vienība tika izveidota 1919. gadā kā Komandantūras rota. Gadu gaitā struktūra un uzdevumi ir daudzkārt mainījušies, bet viens no miera laika pamatuzdevumiem – goda sardzes nodrošināšana pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils ir saglabājies.

Štāba bataljons ir daudzfunkcionāla vienība ar plaša spektra uzdevumiem, kas ietver Nacionālo bruņoto spēku sakaru un informācijas sistēmu darbības uzturēšanu, bruņoto spēku un Valsts protokola ceremoniju nodrošināšanu – augstu ārvalstu viesu sagaidīšanu un vēstnieku akreditācijas.

Pastmarkas atklāšanas ceremonijā pasākumā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, VAS "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, Štāba bataljona komandieris komandkapteinis Seldzis Grasmanis un citi aicinātie viesi.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!