Restorānā "Andalūzijas suns" 14.aprīlī tiks atklāta sociāli politisko plakātu izstāde "Asins pārliešana", kurā savus darbus eksponēs pieci mākslinieki - Juris Dimiters, Aigars Liepiņš, Guntis Svikulis, Egils Vītols un Artis Buks.
Tā būs pirmā izstāde pēdējos desmit gados, kurā būs apskatāmi nekomerciāli sociāli politiski plakāti, kuri tapuši mākslinieku un dizaineru radošās darbības rezultātā, nevis pēc kādas institūcijas vai uzņēmuma pasūtījuma. Pagājušā gadsimta 80.gadu beigās sociāli politiskais plakāts Latvijā bija visai attīstīta mākslas joma. Šajā laikā tapušie plakāti guva ievērību un pelnītu atzinību arī citur pasaulē. Šobrīd liela daļa grafiķu un dizaineru ir nodarbināti komercreklāmas jomā.

Kā informēja izstādes rīkotāji, lai situāciju mainītu, piecu mākslinieku grupa ir sanākusi kopā, lai atjaunotu sociāli politisko plakātu kā dzīvotspējīgu mākslas jomu, parādītu, ka plakāts var būt ne tikai līdzeklis preču un pakalpojumu tirdzniecības apjomu pieauguma veicināšanai vai politiskas varas gūšanai, bet arī autonoms vizuālās mākslas žanrs, kurā mākslinieks pauž savu attieksmi pret mūsdienu sociālo, ekonomisko, ekoloģisko un politisko vidi. Izstāde tiks atklāta 14.aprīlī plkst.16.

Izstādi paredzēts eksponēt arī kaimiņvalstīs - Lietuvā (Ukmerģē, Kauņā, Šauļos) un Igaunijā (Pērnavā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!