Foto: DELFI
Saistībā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora vakanto amata vietu, drīzumā plānots izsludināt atklātu konkursu uz šo vakanci, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumus līdz šim turpina pildīt pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere.

Viņa par Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta pēc tam, kad pagaidu administrācija no amata atstādināja ilggadējo pilsētas izpilddirektoru Juri Radzēviču (GKR). Īsi pirms tam pagaidu administrācija nolēma izveidot Rīgas pilsētas izpilddirektora amatu un uzreiz tajā iecēla Zalpēteri. Pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics "Delfi TV ar Jāni Domburu" skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts ārkārtējās situācijas dēļ.

"Es pat Ivetai gribētu pateikt paldies, ka viņa piekrita un atnāca tajā situācijā strādāt," iepriekš paziņoja Balševics.

Zalpētere raidījumā atzina, ka neplāno piedalīties konkursā uz izpilddirektora amatu.

Lai nodrošinātu atklātu un objektīvu personāla atlases procedūru, izvēloties piemērotāko kandidātu, veikta tirgus izpēte un izpilddirektora atlases procesam tiks piesaistīts augstākā līmeņa vadītāju atlases uzņēmums.

Tostarp arī izveidota nominācijas komisija. Komisiju vadīs Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP), bet tās sastāvā būs vēl Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis, "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas" padomes loceklis Juris Lapše, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un Domnīcas "Providus" asociētais pētnieks, vadošais pētnieks Latvijā labas pārvaldības un korupcijas novēršanas jomā Valts Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!