Par pieļautajiem pārkāpumiem eksāmenu organizēšanā Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns otrdien izdevis rīkojumu no 30.jūnija atlaist no darba Izglītības satura un eksaminācijas centra (ISEC) vadītāju Rudīti Andersoni.
Šādu lēmumu ministrs pieņēmis, izvērtējot disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas slēdzienu par Andersones darbību, organizējot centralizētos eksāmenus, informēja Greiškalna preses sekretāre Gunda Ignatāne.

Andersone atteicās sniegt jebkādus komentārus.

Komisijas slēdzienā norādīts, ka valsts civildienestam ar neveiksmīgu Andersones darbību nodarīts būtisks kaitējums.

Andersone nav pieteikami kontrolējusi savu ierēdņu vai kandidātu un darbinieku pienākumu izpildīšanu, nav pievērsusi pieteikamu uzmanību darba organizācijai, kā arī nav kontrolējusi ISEC pieņemto tiesību aktu ievērošanu.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šā mācību gada centralizēto eksāmenu organizēšanā pieļautas būtiskas kļūdas.

Eksāmenu materiālos konstatēts liels daudzums kļūdu un tās nav uzskatāmas par nejaušām tehniskām vai redakcionālām kļūdām. Tās nav bijušas mazas vai nejaušas.

Komisija secinājusi, ka Andersones neveiksmīgas darbības rezultātā mazināta visas sabiedrbas uzticība ISEC darbam, ministrijas darbam kopumā, tajā skaitā arī centralizētajam eksāmenam kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!