Lai varētu īstenot sekmīgu reflektantu uzņemšanu augstskolās, valdība otrdien, 1. jūnijā, ļāva organizēt praktiskos pārbaudījumus ne vairāk kā 10 cilvēkiem.

Reflektantus augstskolas var sākt reģistrēt un uzņemt no 1. jūlija. Tomēr vienlaikus ir studiju programmas, kur jākārto praktiskās sagatavotības pārbaude, piemēram, fiziskās sagatavotības pārbaude, praktisko iemaņu pārbaude teātra mākslā, dejā un horeogrāfijā, audiovizuālajā mākslā, un citās.

Lai to varētu īstenot, valdība ļāva reflektantu pārbaudi īstenot, grupā pulcējot ne vairāk kā desmit studētgribētāju.

Tāpat valdība lēma ļaut īstenot profesionālās pilnveides izglītības programmas pieaugušajiem.

Projekts paredz īstenot klātienē: praktiskās mācības nozarēs (tai skaitā klīniskās mācības veselības aprūpē un apmācību pirmās palīdzības sniegšanā), kurās ir noteikta obligāta prasība pēc kvalifikācijas uzturēšanas.

Tāpat paredzēts īstenot klātienē profesionālās tālākizglītības programmu praktiskās daļas apguvi, kvalifikācijas praksi un profesionālās kvalifikācijas eksāmena kārtošanu, kā arī profesionālās pilnveides programmu praktiskās daļas apguvi, ja to nevar veikt attālināti.

Klātienē drīkst piedalīties desmit izglītojamie, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Vienlaikus noteikts, ka vakcinēti vai pārslimojuši cilvēki var piedalīties klātienē līdz 20 personu grupā, neievērojot prasības par masku nēsāšanu un distances ievērošanu.

Atbilstoši Valsts izglītības informācijas sistēmas datiem pašreiz profesionālās tālākizglītības programmās kopā mācās 5667 izglītojamie, bet profesionālās pilnveides programmas apgūst 5168 izglītojamie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!