Foto: LETA
Par Imigrācijas likuma grozījumiem, kurus Valsts prezidents Andris Bērziņš pērnā gada novembrī nosūtīja otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, parlaments galīgo lēmumu pieņems pēc divām nedēļām.

Saeima 24. aprīlī sāka likumprojekta izskatīšanu, taču atbildīgā Saeimas Tautsaimniecības, vides, agrārās un reģionālās politikas komisija lūdza parlamentu nodot Imigrācijas likuma grozījumus atkārtotai izskatīšanai komisijā, jo deputātu vidū vēl arvien nav vienprātības par to, no kura laika grozījumiem jāstājas spēkā.

"Delfi" jau vēstīja, ka otrreizējai caurlūkošanai nodotais likums paredzēja Latvijā ieviest kvotas termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai apmaiņā pret investīcijām nekustamajos īpašumos, vienlaikus nosakot, ka termiņuzturēšanās atļauju ieguvējiem ir jāveic vienreizējas iemaksas īpašā fondā.

Pēc likuma nodošanas otrreizējai caurlūkošanai Saeimas Tautsaimniecības komisija atbalstīja priekšlikumu paaugstināt likumā noteikto investīciju slieksni termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai apmaiņā pret investīcijām nekustamajos īpašumos. To paredzēts "pacelt" no pašreizējiem 71 150 eiro - 142 300 eiro līdz 250 000 eiro.

Komisijas atbalstītais Imigrācijas likuma variants arī paredz noteikt, ka termiņuzturēšanās atļauju pieprasītājiem jāmaksā valsts budžetā iemaksu 5% apmērā no Latvijā iegādātā nekustamā īpašuma vērtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!