Foto: LETA

Pēc jaunas informācijas un uzdevumu saņemšanas no premjera Valda Dombrovska (V), piektdien nenotiks Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola novērtēšanas komisijas sēde, ierēdņa darba kārtējai novērtēšanai, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

EM valsts sekretārs un novērtēšanas komisijas vadītājs Juris Pūce dienesta ziņojumā informējis ministru Danielu Pavļutu, ka sēdes norise ir atcelta saistībā ar 17.maija pēcpusdienā saņemto Dombrovska rezolūciju. Tajā Ekonomikas ministrijai uzdots izvērtēt premjera padomnieka tautsaimniecības jautājumos Ginta Freimaiņa sagatavotajā dienesta ziņojumā minēto informāciju, kas satur faktus un vērtējumu par LIAA darbu.

Freimaņa ziņojuma detalizētāku saturu EM gan neatklāj, jo tam noteikts ierobežotas pieejamības statuss. Pūce ministru informējis, ka Ozola novērtēšana notiks tikai pēc premjera rezolūcijā doto uzdevumus izpildes.

Jau ziņots, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols pirmdien vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar spiediena izdarīšanu uz LIAA.
Ozols aģentūrai BNS norādīja, ka iesniedzis iesniegumu KNAB saistībā ar negodprātīgu valsts pārvaldi.

"Esmu vērsies KNAB saistībā ar negodprātīgu valsts pārvaldi, jo valsts institūcijai tika uzdots slēgt līgumus, kas ir saimnieciski neizdevīgi valstij," sacīja Ozols un piebilda, ka lietā ir iesaistītas augstas amatpersonas, kuru vārdus viņš tomēr nevēlējās atklāt. "Es negribu medijiem atklāt amatpersonas, jo tas varētu beigties ar tiesvedību, taču iesniegumā KNAB tās esmu norādījis," teica Ozols.

Tāpat viņš atklāja, ka kopējā nepamatoto līgumu summa pārsniedz miljonu latu.

Savukārt LNT ziņas pirmdien vēstīja - lai arī konkrētu amatpersonu vārdus Ozols neatklāj, viņš licis noprast, ka lietā varētu būt iesaistītas gan Ministru prezidenta biroja, gan Ekonomikas ministrijas (EM) amatpersonas.

LIAA ir Ekonomikas ministrijas pārziņā. Tās mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

Ozols LIAA vada kopš 2004.gada novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!