Ņemot vērā pagājušajā nedēļā Grenctāles robežkontroles punktā atklāto kukuļņemšanas faktu, minētā robežkontroles punkta priekšnieks Maigonis Staļgevics iesniedzis lūgumu viņu atbrīvot no ieņemamā amata.
Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš, Staļgevica atlūgumu viņš ir pieņēmis.

Grenctāles robežkontroles punkta priekšnieka pienākumus pildīs Valsts robežsardzes Jelgavas pārvaldes personāla nodaļas vecākais virsnieks Vigmants Rimkuns. Rotācijas kārtībā Staļgevics turpmāk ieņems Valsts robežsardzes Jelgavas pārvaldes personāla nodaļas vecākā virsnieka amatu.

Dienesta pārbaude par kukuļņemšanas faktu, kad kāds robežsargs 40 latu kukuli prasījis, lai ar kādu vieglo automašīnu kontrabandas ceļā Latvijā varētu ievest cigaretes, vēl turpinās.

Kā ziņots, 2.aprīlī, pārbaudot agrāk saņemto informāciju un veicot operatīvos pasākumus, Grenctāles robežkontroles punktā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu tika aizturēts robežsardzes inspektors. Robežsargs bija pieprasījis 40 latu kukuli, lai netiktu pārbaudīta vieglā automašīna, kas Latvijā mēģināja ievest cigaretes.

Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas darīts mantkārīgā nolūkā, un 320.panta 1.daļas - par kukuļņemšanu.

Valsts robežsardze 10 dienu laikā izvērtēs visus notikušā apstākļus. Dienesta pārbaudē tiks izvērtēta vairāku amatpersonu rīcība. Pārbaudē vērtēs dienesta organizāciju, katra cilvēka lomu šajā robežkontroles punktā utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!