Foto: LETA
Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs ir iesniedzis atlūgumu un pamet savu darbu, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Savu lēmumu viņš pamatojot ar to, ka piecu gadu laikā ir zudis entuziasms un radies nogurums.

Ekonomikas ministrija nu izsludināšot konkursu jauna aģentūras direktora meklēšanai. Reizniece-Ozola uzsvēra, ka šajā amatā vēlētos redzēt spēcīgu un radošu personību. Kā piemēru viņa minēja reklāmas industrijā strādājošo Ēriku Stendzinieku, kuram, viņasprāt, vajadzētu padomāt par karjeras maiņu.

Jau ziņots, ka 2014.gada septembrī Slokenbergs saglabāja savu amatu.

Valdībai bija jālemj par viņa pārcelšanu darbā Ārlietu ministrijā, tomēr, sākoties valdības sēdei, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) lūdza šī jautājuma izskatīšanu uz nenoteiktu laiku atlikt.

Pārcelšanas autori bija iecerējuši, ka Slokenbergs darbu 8.septembrī sāks ĀM pārraudzībā esošajā Latvijas Institūtā.

Slokenbergs tobrīd nepiekrita pārcelšanai jaunajā amatā. Viņš vēstulē ekonomikas ministram norādīja, ka pārcelšana rada riskus, ka netiek nodrošināta kvalitatīva tūrisma nozares iesaiste un interešu pārstāvība procesos, kuros ir iesaistīta TAVA, kā arī tā tiek apdraudēta iestādes darba nepārtrauktība un pēctecība. Viņš šādu pārcelšanu nodēvējis par prettiesisku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!