Foto: LETA
Opozīcijas partijas iesniegušas savus priekšlikumus 2023. gada budžetā, galvenokārt rosinot pārdalīt finansējumu izglītības un veselības nozarēm, kā arī pabalstiem mazāk nodrošinātajiem sabiedrības locekļiem, vienlaikus atsevišķos gadījumos deputāti rosina piešķirt papildu naudu sakrālā mantojuma saglabāšanai, sporta aktivitātēm un tūrisma veicināšanai.

Jau vēstīts, ka Saeimā pirmajā lasījumā atbalstītais 2023. gada likumprojekts paredz valsts budžeta ieņēmumus 12 721 099 842 eiro apmērā, bet izdevumus – 14 672 520 291 eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2022. gada budžeta plānu, šogad paredzēts ieņēmumu palielinājums par 2,025 miljardiem eiro, kā arī izdevumu palielinājums par 2,233 miljardiem eiro.

Papildu nauda vēlēšanu komisijai

Viena no pirmajām savus priekšlikumus 2023. gada budžeta izmaiņām iesniedza Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, kura rosina par 135 298 eiro palielināti izdevumus Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK).

Finansējuma pārdale tiek skaidrota ar nepieciešamību nodrošināt komisijas trūkstošo finansējumu nodarbināto atlīdzībai 2023. gada deviņiem mēnešiem un 12 mēnešiem turpmāk ik gadu, tāpat nepieciešams nodrošināt CVK kapacitātes celšanu, tā nodrošinot pietuvošanos vidējam līmenim valsts pārvaldes iestāžu nodarbinātajiem.

"Latvija pirmajā vietā" rosina pārdalīt simtiem miljonu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!