Foto: LETA
Kāds aculiecinieks ceturtdien Ķīpsalas pludmalē palīdzējis no noslīkšanas izglābt divas Alžīrijas pilsones, kuras bija devušās peldēties parandžās, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Pludmalē dežurējošie glābēji pamanījuši, ka netālu no krasta slīkst divas sievietes, kuras bija devušās peldēties ar visām drēbēm.

Viens glābējs nekavējoties steidzās uz notikuma vietu ar laivu, bet vēl viens devās pie slīkstošajām kājām. Pa to laiku glābējiem pievienojās arī viens atpūtnieks. Brīdī, kad glābēji bija klāt, abas sievietes jau bija pagājušas zem ūdens, taču ar atpūtnieka palīdzību abas sievietes izvilktas krastā, kur viņām tika sniegta pirmā neatliekamā palīdzība līdz mediķu ierašanās brīdim. Abas sievietes bija pie samaņas un atklepoja ūdeni.

Ierodoties mediķiem, noskaidrots, ka sievietes ir Alžīrijas pilsones. Mediķi nolēma abas sievietes hospitalizēt.

RPP izsaka pateicību 56 gadus vecajam aculieciniekam, kurš krīzes situācijā neapjuka un steidzās talkā glābējiem, palīdzot izglābt divu sieviešu dzīvības.

Kā ziņots, kopumā līdz šim brīvdienas galvaspilsētas pludmalēs aizvadītas bez būtiskiem starpgadījumiem, lai gan glābēji snieguši medicīnisku palīdzību sīkus ievainojumus guvušiem atpūtniekiem, informē RPP.

Arī Jūrmalas pašvaldības policijas dežūrdaļā norādīja, ka līdz šim pilsētas peldvietās atpūtniekiem glābēju palīdzība nav bijusi nepieciešama.

Saskaņā ar Rīgas pašvaldības sniegto informāciju, ūdens temperatūra galvaspilsētas peldvietās pārsniedz +16 līdz +18 grādus. Augstākā ūdens temperatūra ir Ķīpsalā, Ķīšezerā un Bābelītē, kur tā attiecīgi ir +21, +22 un +24 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!