Foto: F64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) paredzējis slēgt līgumus 3,11 miljonu eiro kopvērtībā par operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi un servisa pakalpojumiem ar SIA "Adam auto" un SIA "Mūsu auto Valmiera", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā publicētais paziņojums par lēmuma pieņemšanu.

Pēc IUB datiem, ar "Adam auto" paredzēts slēgt līgumu par specializētās medicīnas centra ārstu – speciālistu brigāžu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi. Tos paredzēts izmantot visā Latvijā. Šajā iepirkuma daļā NMPD bija saņēmis trīs piedāvājumus. "Adam auto" piedāvātā līgumcena bija 162 362 eiro.

Līgumu par ārstu palīgu brigāžu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi pakalpojumu sniegšanai visā valsts teritorijā plānots slēgt ar SIA "Mūsu auto Valmiera". Arī šajā iepirkuma daļā bija saņemti trīs piedāvājumi. "Mūsu auto Valmiera" piedāvātā līgumcena bija 2 947 830 eiro.

Pēc "Lursoft" pieejamās informācijas, SIA "Adam auto", kuras iepriekšējais nosaukums bija SIA "Amserv Krasta 66", kā darbības veidus norādījusi automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošanu. Uzņēmums reģistrēts 2018. gada augustā. 2019. gadā tas apgrozījis 3,38 miljonus eiro un gadu noslēdzis ar 34 816 eiro peļņu. Pērn uzņēmumā strādājuši 38 darbinieki.

Uzņēmums pilnībā pieder Igaunijas "Amserv Grupi AS". "Adam auto" valdē ir Andis Araks, kā arī Igaunijas pilsoņi Tonu Vanajurs un Rene Vareks.

2012. gadā reģistrētā automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošanas SIA "Mūsu auto Valmiera", kuras iepriekšējais nosaukums bija "Mūsa auto Valmiera", 2019. gadā apgrozīja 11,45 miljonus eiro un gadu noslēdza ar 212 997 eiro peļņu. Uzņēmumā strādāja 26 darbinieki.

"Mūsu auto Valmiera" īpašnieki ir Vitauts Tučkus, Iveta Siliņa, Jānis Āboltiņš, Raivis Ansviesulis un Uldis Ozoliņš.

2018. gada nogalē NMPD informēja, ka līdz 2019. gada pavasarim dienesta autoparku papildinās 35 jauni operatīvie medicīniskie transportlīdzekļi.

Bija paredzēts, ka šajās 35 jaunajās automašīnās pie pacientiem dosies NMPD mediķi Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!