Rīgas policijas darbinieki pagājušajā nedēļā atraduši "Rīga Taxi" taksometra vadītāju, kuru uzskatīja par bezvēsts pazudušu kopš 10.janvāra.
Taksists atrašanas brīdī bijis smagā alkohola reibumā un pat nav varējis pateikt, kāds tajā dienā bijis datums, BNS uzzināja policijā.

Pirmdien BNS neizdevās sazināties ar "Rīga Taxi" vadītāju Genādiju Aksjonovu, savukārt uzņēmuma ekspluatācijas daļas vadītāja Ilze Klauža neko par notikušo nevarēja pateikt, norādot, lai zvana Aksjonovam.

Uzņēmuma darbinieki pēc šofera pazušanas pauda, ka pazudušais šoferis, 1949.gadā dzimušais Pēteris Bute, bijis teicams sava amata profesionālis un nevarot būt pazudis "tāpat vien" - viņa pazušanai jābūt nopietnam iemeslam, gluži pretēji policijas paustajām aizdomām, ka viņš gluži vienkārši kaut kur izklaidējas.

"Rīga Taxi" toreiz arī izplatīja informāciju, ka taksometra vadītāja pazušana noteikti neesot saistīta ar uzņēmuma automašīnu demolēšanum, kas notika pagājušā gada decembrī.

BNS jau ziņoja, ka šoferis pazuda 8.janvārī, kad viņš pēdējo reizi bija sazinājies ar dispečeriem.

Divas dienas vēlāk policija automašīnu "Opel Omega" atrada pamestu Mežciemā, Hipokrāta ielā. Automašīna bija bez bojājumiem un netika konstatētas arī nekādas pazīmes, ka būtu noticis kāds noziegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!