Foto: Juris Presņikovs, Ventspils.lv

Ātrās palīdzības pacienti vismaz līdz trešdienai Ventspils slimnīcā netiks nogādāti, bet datortomogrāfijas izmeklējumi varētu nebūt pieejami ilgāku laiku, par jaunāko informāciju pēc vētras postījumiem Ventspils slimnīcas ēkai, informēja ārstniecības iestādes valdes loceklis Dainis Gīlis.

Pirmdienas rītā pirms septiņiem vētra norāva slimnīcas ēkai jumta segumu 2000 kvadrātmetru platībā. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas.

Pacientu evakuācija nebija nepieciešama, bet no slimnīcas tika izrakstīti plānveida pacienti. Apmeklētāji, kuriem ir pieraksti uz ambulatoro pieņemšanu Acu slimību nodaļā, Ginekoloģijas nodaļā 30.novembrī un 1.decembrī netiks pieņemti.

Pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, vismaz līdz trešdienai, 2.decembrim, tiks hospitalizēti citās slimnīcās.

Jumta pārbūve veikta 1992.gadā, kad uz esošā plakanā jumta, to saglabājot, tika izbūvētas jaunas koka konstrukcijas, izveidojot divslīpu jumtu. Savukārt 2008.gadā nomainīts jumta segums, nemainot jumta nesošās konstrukcijas, un nosiltināts bēniņu pārsegums. Saskaņā ar 2007.gadā veiktā iepirkuma par ārstniecības korpusu renovāciju rezultātiem pirmdienas rītā vētrā norautā Ventspils slimnīcas jumta seguma atjaunošanu 2008.gadā veikusi "Rude K".

Pirmdienas vakarā tiks sasaukta iepirkumu komisijas sēde, lai izraudzītos būvfirmu vētrā norautā Ventspils slimnīcas jumta atjaunošanai steidzamības kārtā iespējami īsā laikā.

Vēja brāzmas Ventspilī 30.novembra rītā sasniedza 34 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!