Foto: DELFI
Pagājušajā nedēļā atrasta nogalināta advokāte Inta Baltiņa.

Aizdomās par šo noziegumu aizturēta vismaz viena persona.

Par Baltiņas traģisko nāvi liecina arī Latvijas Zvērinātu advokātu padomes publicētā līdzjūtība laikrakstā.

Kā pastāstīja Zvērinātu advokātu padomē (ZAP), pret Baltiņu 2013.gada vasarā ZAP ierosināja disciplinārlietu un pieņēma lēmumu par viņas izslēgšanu no Zvērinātu advokātu kolēģijas.

ZAP Disciplinārkolēģijas komisijas priekšsēdētājs zvērināts advokāts Lauris Liepa pastāstīja, ka ZAP lēmumu Baltiņa vēlāk pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kura to noraidīja. Arī Administratīvās rajona tiesas nolēmums tika pārsūdzēts Administratīvajā apgabaltiesā. Kā norādīja Liepa, kamēr notiek tiesāšanās, spriedums nav stājies spēkā.

Administratīvā apgabaltiesa šo lietu bija paredzējusi skatīt rakstveida procesā 2015.gada 9.aprīlī, informēja tiesā.

Kā liecina informācija pirmās instances spriedumā, Zvērinātu advokātu padomē bija saņemti personu iesniegumi par Baltiņas rīcību, sniedzot juridisku palīdzību, bet precīzi un skaidri nevienojoties par atlīdzību, kā arī neiesniedzot apelācijas sūdzību noteiktajā termiņā. Tāpat bija saņemts iesniegums par advokātes rīcību, saņemot pilnvaru par juridiskās palīdzības sniegšanu, bet neierašanos tiesas sēdē. Persona Baltiņai maksājusi, bet nesaņēma maksājumu apliecinošu dokumentu.

Viens no Latvijas Zvērinātu advokātu padomes locekļiem, advokāts Jānis Rozenbergs portālam „Delfi" sacīja, ka Baltiņa pārsvarā nodarbojās ar krimināllietām, taču, iespējams, viņa veda arī kādas civillietas.

Par kolēģes rīcību iepriekš tikušas ierosinātas vairākas disciplinārlietas. Pēc pēdējās nolemts viņu izslēgt no advokātu rindām.

To, par kādiem pārkāpumiem disciplinārlietas ierosinātas, Rozenbergs nezināja teikt, atzīmējot, ka to labāk zinās Disciplinārkolēģijas komisijas priekšsēdētājs, advokāts Lauris Liepa.

Liepa portālam „Delfi" pastāstīja, ka Baltiņa no advokatūras izslēgta, jo viņas bezdarbības dēļ ticis nodarīts kaitējums klientam - nokavēti tiesvedības termiņi un klients zaudējis lietā.

Taču sīkāk par šo lietu Liepa nevēlējās izteikties, jo tas varot aizskart klienta tiesības. Viņš arī apliecināja, ka par šīs advokāts pārkāpumiem bijušas vairākas sūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!