Valsts policija noskaidrojusi un nopratinājusi vienu no trim lieciniekiem krimināllietā par tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavību, kurus sāka meklēt pagājušajā nedēļā, informēja Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa. Viņš pastāstīja, ka policijai izdevies atrast cilvēku, kurš slepkavības dienā ap plkst.18 pastaigājās ar suni pa Blaumaņa ielu. Rekšņa nevēlējās sīkāk izklāstīt, kādas liecības šī persona sniegusi.
Rekšņa teica, ka cilvēku aktivitāte, ziņojot par Laukrozes slepkavību, pēdējo dienu laikā esot palielinājusies un pieaudzis arī nopratināto un aptaujāto cilvēku skaits, tomēr viņš nevarēja precīzi pateikt, cik cilvēku pašlaik krimināllietā atzīti par lieciniekiem.

Rekšņa atzina, ka policija nav izvirzījusi vēl kādas citas slepkavības versijas un joprojām uzskata, ka slepkavība saistīta ar tiesneša profesionālo darbību vai notikusi kļūda slepkavības objektā. Slepkavība, iespējams, var būt saistīta ar tiesneša ģimenes locekļu profesionālo darbību.

Policija turpinot meklēt divus vīriešus, kuri pirmdien ap plkst.18 atradās Blaumaņa ielas 9.nama tuvumā, kā arī lūdz atsaukties cilvēkus, kuri atradās konditorejas izstrādājumu ceha "Daile" Blaumaņa ielā 15 tuvumā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, pie ceha pirmdienas vakarā bijusi vairāku cilvēku rinda. Jau vēstīts, ka policija secinājusi - pēc Laukrozes slepkavības vismaz 100 cilvēku būtu varējuši redzēt tiesneša slepkavu, kurš atstāja nozieguma vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!