Foto: stock.xchng
Slimnīcā ar ātro palīdzību sestdien nogādāti vairāki cilvēki, kuriem pēc insektu dzēlieniem bija sākusies dzīvībai bīstama alerģiska reakcija – anafilaktiskais šoks, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Kurzemē pēc irša dzēliena ar anafilaktisko šoku nogādāts 47 gadus vecs vīrietis un pēc lapsenes koduma – 72 gadus veca sieviete.

Latgalē ar alerģisku reakciju pēc bites dzēliena nonācis trīs gadus vecs bērns, bet 20 gadus vecam vīrietim Vidzemē pēc irša dzēliena galvā sākusies spēcīga nātrene.

Savukārt 37 gadus vecai sievietei melleņu lasīšanas laikā iekodusi čūska. Cietusī nogādāta slimnīcā.

No suņa koduma Latgales pusē cietusi četrus gadus veca meitenīte, kurai dzīvnieks bija iekodis kājā. Tikmēr 17 gadus veca jauniete guvusi smadzeņu satricinājumu, nokrītot no zirga.

Ar nopietnām traumām bērnu slimnīcā ievietots kāds deviņus mēnešus vecs zīdainis, kurš bija noripojis pa stāvām kāpnēm.

Mikroķirurģijas centrā mediķi nogādājuši 39 gadus vecu vīrieti, kurš darbā ar leņķa slīpmašīnu bija smagi satraumējis plaukstu un īkšķi.

Mediķi snieguši palīdzību arī četriem cilvēkiem ar karstuma dūrienu, no kuriem divi nogādāti slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības mediķiem bijis daudz izsaukumu – 1403, tostarp 322 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas sadzīvē, darbā, sportojot vai atpūšoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!