Foto: LETA
Ātruma kontrolē izmantotos radarus varētu pielāgot arī kontrabandistu ķeršanai, pastāstīja Muitas policijas pārvaldes priekšnieks Edijs Ceipe.

Ceipe sacīja, ka šobrīd gan tā ir tikai ideja. Iecere ir savienot Muitas policijas rīcībā esošo transportlīdzekļu identificēšanas sistēmu ar ātruma kontroles radaru sistēmu, tādējādi aizdomīgas automašīnas varētu konstatēt ne tikai uz robežas, bet arī iekšzemē, skaidroja Ceipe.

Ceipe gan uzsver, ka sistēmu savienošana nenozīmētu cilvēku izspiegošanu. "Ja radari spētu atpazīt numuru, kas ir tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, tad varētu zināt, ka automašīna pabrauc garām, piemēram, Centrāltirgum," uzsvēra Muitas policijas pārvaldes priekšnieks.

Sistēmu savienošana palīdzētu ne tikai kontrabandas, bet arī citu noziegumu izmeklēšanā, pārliecināts Ceipe.

Jau ziņots, ka patlaban ātruma kontrolēšanai uz Latvijas ceļiem tiek izmantoti divi Valsts policijas 2008.gadā iegādāti pārvietojamie fotoradari, policijas automašīnās ievietotās ātruma mērierīces un policijas izmantotie rokas radari. Šā gada 12.februārī sāka darboties arī pirmie jaunie stacionārie fotoradari.

Pērn rudenī Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums "Reck". Tāpat Valsts policija ātruma kontrolē izmanto automašīnās un motociklos iebūvētos radarus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!