Pēc nepieciešamā remonta atkal sākusi darboties strūklaka Kronvalda parkā pie Kongresu nama. Firma "Kalnozols celtniecība", kas būvēja strūklaku, arī turpmāk apsola labot strūklakas defektus, ja tādi radīsies.
Rīgas domes Vides departamenta direktors Raimonds Janita otrdien žurnālistiem stāstīja, ka strūklakas apsekošanai ir paredzēti līdzekļi departamenta budžetā un to pārbaudīs katru mēnesi, tādēļ strūklaka nedarbosies divas trīs dienas mēnesī.

"Kalnozols celtniecības" pārstāvis žurnālistiem stāstīja, ka strūklakā radušās problēmas ar flīžu stiprinājumiem, jo ūdens izskalojis līmi. Uzņēmums šo defektu novērsa par saviem līdzekļiem un sola arī turpmāk sadarboties ar domi, nepieciešamības gadījumā palīdzot sakārtot strūklaku.

Domes Vides komitejas vadītājs Valdis Kalnozols, kas piedalījās svinīgajā strūklakas atkalatklāšanā, pauda prieku, ka strūklaka turpinās priecēt rīdziniekus. Daļēji strūklaka sāka darboties jau svētdien, bet vēl nestrādāja ar pilnu jaudu.

Strūklakas stāvoklis pēc ziemas sezonas neatbilda prasībām, tāpēc tika lūgts sertificētu būvekspertu atzinums par brāķi tās celtniecībā. Trūkumi netika atrasti, jo projekts bija realizēts atbilstoši dokumentācijai. Uzņēmumam "Kalnozols celtniecība" novēršot defektus, strūklaka var atsākt darboties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!