Uzņēmumu reģistrs (UR) atteicis partijas "Ogres novadam" reģistrāciju, jo lēmumu par partijas dibināšanu saskaņā ar likumu pieņēmis nepietiekams skaits Latvijas pilsoņu, informēja UR Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Likums "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām" nosaka, ka lēmumu par politiskās organizācijas dibināšanu pieņem ne mazāk kā 200 Latvijas pilsoņi. Tāds pats skaits pilsoņu nepieciešams, lai lemtu par citiem ar partijas dibināšanu saistītiem jautājumiem.

No partijas "Ogres novadam" iesniegtajiem dokumentiem UR secinājis, ka lēmumu par organizācijas dibināšanu pieņēmušas 133 personas, partijas statūtus apstiprinājusi 131 persona, programmu apstiprinājušas 120 personas, priekšsēdētāju ievēlējušas 125 personas, lēmumu par valdes ievēlēšanu pieņēmušas 123 personas, bet revīzijas komisija iecelta ar 127 personu lēmumu.

Partija "Ogres novadam" dibināta 23.oktobrī Ogrē. Par tās priekšsēdētāju ievēlēts Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs.

UR iesniegti dokumenti vēl citu partiju reģistrēšanai. Šonedēļ UR pieņems lēmumu, vai reģistrēt partiju "Jaunais centrs", bet nākamnedēļ tiks izskatīti partiju "Mūsu Latvijai", "Jūrmala - mūsu mājas" un "Rīgas apriņķa novadu apvienības" iesniegtie dokumenti, lai lemtu par to reģistrāciju politisko organizāciju reģistrā.

Patlaban reģistrā iekļautas 59 politiskās organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!