Gaujas Nacionālā parka (GNP) administrācijas izsludinātajā konkursā par Turaidas pilskalna rietumu nogāzes noslīdeņu nostiprināšanas tehniskā projekta izstrādi nav uzvarētāju.
Kā informēja GNP preses sekretāre Kristīne Melece, izskatot piecus konkursam iesniegtos pieteikumus, Iepirkuma komisija vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu atteikties no visiem piedāvājumiem - neviens no pretendentiem netiek atzīts par uzvarētāju, un konkurss tiek pasludināts par slēgtu bez rezultātiem.

Šodien GNP administrācijas direktora Jāņa Strautnieka apstiprinātā Iepirkuma komisija pieņemto lēmumu paziņo pretendentiem: zemnieku saimniecībai "Rīti", SIA "Tilts", SIA "Vidzemes celtnieks1", SIA "Armat" un SIA "Celmiņa būvkonstrukciju projektēšanas birojs".

Konkursa pretendenti kā aptuvenās tehniskā projekta izstrādes un nostiprināšanas darbu veikšanas summas piedāvājuši no diviem tūkstošiem līdz vairāk nekā diviem miljoniem latu.

Balstoties uz komisijas darbā izteiktajām atziņām, Iepirkuma komisija secināja, ka nepieciešama precīzāka darba uzdevuma izstrāde un atkārtota konkursa - cenu aptaujas - izsludināšana, par ko tiks paziņots tuvākajā laikā. Pretendentu piedāvājums tika izvērtēts atbilstoši konkursa nolikumam.

Konkursa mērķis bija panākt efektīvāko un racionālāko risinājumu Turaidas pilskalna rietumu nogāzes pirmā un otrā noslīdeņa, kā arī nogāzes daļas starp noslīdeņiem nostiprināšanā.

Jāatgādina, ka februāra sākumā notika vairāki noslīdējumi Turaidas pilskalnā. Viens no noslīdējuma iemesliem bija sakrājušies notekūdeņi, kuru ietekmi pastiprināja lielais nokrišņu daudzums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!