Foto: LETA

Pēc ziemas pārtraukumi Latvijā atsevišķās vietās atsākas būvdarbi uz autoceļa Gulbene–Balvi–Viļaka–Krievijas robeža (P35) posmā no Gulbenes līdz Kazupei (2,14.-12,68. km). Ieviesti arī satiksmes ierobežojumi – atļautais braukšanas ātrums samazināts uz 50 km/h, portāls “Delfi” uzzināja VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Patlaban atsevišķos posmos notiek caurteku izbūve, kā arī tiek būvēts apbraucamais ceļš tiltam pār Pogupi, lai tiltu pārbūvētu par monolīta dzelzsbetona caurteku.

Pērn līdz ziemas pārtraukumam aptuveni piektajā daļā posma tika pārbūvēti ceļa pamati un nelielā daļā posma bija ieklāta arī asfalta apakškārta. Kopumā pusi no šī posma plānots pārbūvēt līdz salturīgajam slānim ieskaitot un pusi – līdz jaunai šķembu kārtai. Visā posma garumā tiks ieklātas divas kārtas asfalta. Ceļa labajā pusē izbūvēs apgaismotu gājēju un velosipēdistu ceļu no Gulbenes līdz Ceļmalām (2,140.-2,685. km).

Ceļa pārbūvi no Gulbenes līdz Kazupei bija paredzēts uzsākt 2018. gada pavasarī, arī līgums par būvdarbu veikšanu tika noslēgts 2018. gada aprīlī. Būvuzraugu trūkuma dēļ iepirkums par būvuzraudzību nācās atkārtot četras reizes, līdz ar to būvdarbi tika uzsākti vien 2018. gada septembrī.

Būvdarbus posmā veic SIA "8 CBR", un to līgumcena ir 7,66 miljoni eiro (ar PVN), no kuriem 85 procentus sedz ERAF.

Darbus plāno pabeigt šoruden.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!