Foto: DELFI
Atsaucoties uz tiesas spriedumu saistībā ar Aivara Lemberga prasību pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), Ģenerālprokuratūrā nolemts publiski nesniegt informāciju par personām Bērnu slimnīcas korupcijas lietā.

Kā skaidroja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne, lēmums par atteikumu sniegt informāciju par personām, kurām lietā uzrādītas apsūdzības, pamatots ar šā gada 8.jūnija Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, ar kuru tika apmierināta Ventspils mēra Aivara Lemberga prasība un uzdots KNAB atsaukt divās preses relīzēs 2006.gada aprīlī un maijā publicētās ziņas par viņam noteikto aizdomās turamās personas statusu un kriminālvajāšanu tā dēvētajā Grinberga lietā.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja 30.jūnijā nolēmis nodot tiesai krimināllietu par krāpšanu organizētā grupā no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un nodibinājuma "Bērnu slimnīcas fonds".

Lietā trīs personas apsūdzētas epizodē par kukuļošanas mēģinājumu, lai būvniecības iepirkuma procedūrā tiktu pieņemts labvēlīgs lēmums konkrētam pretendentam, bet četras personas - par VUGD inspektora piekukuļošanu, lai viņš izdotu labvēlīgu atzinumu par būvobjekta atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Tāpat ziņots, ka Lembergs pret KNAB vērsās tiesā pērn martā, norādot, ka KNAB interneta mājaslapā publicētas ziņas, kurās apgalvojuma formā norādīts, ka Lembergs ļaunprātīgi esot izmantojis savu dienesta stāvokli. Izskatot Lemberga prasību, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa uzdeva KNAB informāciju atsaukt un par labu Lembergam piedzina 4000 latu atlīdzību.

Par minēto spriedumu, uzskatot, ka tas ir nepamatots, KNAB iesniedzis sūdzību Rīgas apgabaltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!