Piektdien uzņēmums "Bildberg" nolēma atsaukt vienu no trim iesniegtajām sūdzībām Mežaparka Lielās estrādes pārbūves iepirkumā, vēstīja raidījums "LNT Ziņu TOP 10".

Uzņēmuma pārstāvis, zvērināts advokāts Jānis Spilve iepriekš raidījumam norādīja, ka sūdzības mērķis ir panākt, lai "šajā skaistajā pasākumā visi būvniecībā strādājošie uzņēmumi varētu piedalīties ar vienlīdzīgiem noteikumiem". Uzņēmums lūdza Iepirkumu uzraudzības biroju (IUB) pagarināt konkursa termiņu, vai sludināt jaunu konkursu, jo tika mainīts viens no nolikuma punktiem. Šo sūdzību bija paredzēts vērtēt pirmdien, 20. martā.

Savukārt uzņēmums SIA "Balt Trest", kas arī iesniedza sūdzību, savu rīcību raidījumam pamatoja ar to, ka iepirkumā bija nesamērīgas prasības. Trešo sūdzību iesniedza SIA "Lemminkainen Latvija".

Pašvaldība cer līgumu ar būvnieku parakstīt aprīļa beigās, lai maija sākumā varētu sākt rekonstrukciju. Tad būvnieku rīcībā būs 13 mēneši, lai līdz 2018. gada Jāņiem projekta pirmās kārtas būvdarbus pabeigtu.

Pasūtītājs varēs atvērt iesniegtos piedāvājums, ja būs atļaujošs IUB lēmums. Pat ja iepirkumu ļaus turpināt, nav izslēgts, ka kāds no būvniekiem, kurš konkursā būs zaudējis, to apstrīdēs. Šonedēļ gan valdība pieņēma lēmumu noteikt šim projektam nacionālo interešu objekta statusu – tas ļaus turpināt būvniecību pat gadījumā, ja notiek kādi administratīvie strīdi.

Rīgas domes Īpašumu departamenta direktors Oļegs Burovs norāda, ka nevar rīkot Dziesmu svētkus būvniecības laukumā, tāpēc, ja notiek kavēšanās, pareizāk būs pirmo daļu nerealizēt, sagaidīt pilna projekta izstrādi arī par otro daļu un tad sākt būvdarbus pēc nākamā gada Dziesmu svētkiem.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) savukārt uzskata, ka būtu nepiedodami nerealizēt projektu un pēdējā posmā apstāties pēc visa tā, kas paveikts, un aicina būvniekus būt atbildīgiem un domāt valstiski.

"Es ļoti ceru, ka būvnieki, domājot par objekta nozīmību, vairākas reizes apdomās, pirms apstrīdēs. Aicinu visus apzināties – ja turpinās apstrīdēšana, mēs neuzspēsim pirmo kārtu līdz 2018. gadam īstenot. Es ļoti aicinu būvniekus būt atsaucīgiem arī savas valsts patriotiem un dot iespēju šo projektu īstenot," komentēja Melbārde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!