Sakarā ar pēdējā laikā pieaugušo sabiedrības neapmierinātību par rupju un neiecietīgu lasītāju atsauksmju parādīšanos interneta portālos, ar iekšlietu ministra Māra Gulbja rīkojumu izveidota īpaša e-policijas mobila vienība, kas atsavina tos datorus, no kuriem rakstītas nepieklājīgas atsauksmes.
Veiksmīga sadarbība starp portāliem un e-policijas vienības dispečeru punktu ļauj dažu minūšu laikā identificēt rupjo atsauksmju autorus un operatīvi reaģēt, apmeklējot atsauksmju autoru darba vai dzīves vietas, un konfiscējot datorus (skat. attēlu).

“Tā ir lieliska jaunā ministra iniciatīva – beidzot Latvijas tauta varēs mierīgi uzelpot, nebaidoties par to, ka internetā parādīsies musinoši ieraksti,” atzinīgi jauno praksi novērtēja Latvijas drošības dienestu vadītāji Jānis Reiniks un Lainis Kamaldiņš.

“Trūkst vārdu, lai aprakstītu mūsu sajūsmu,” pievienojās Ingrīda Ūdre un Linda Līna, kuras līdz šim publiski sieviešu žurnāliem bija vairākkārt atzinušas, kas pārtraukušas lasīt interneta portālus tur valdošo rupjību dēļ.

Nākamnedēļ valsts sekretāru sanāksmē tiks izsludināts apspriešanai Ministru kabineta noteikumu projekts, kas paredz, ka īpaši nekaunīgu atsauksmju rakstītājiem salauž pirkstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!