Foto: LETA
Valsts kontroliere Inguna Sudraba nepiekristu kandidēt jūnijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās, ja viņu izvirzītu kāds individuāls deputāts.

To Sudraba apliecina sestdien intervijā žurnālam "Sestdiena".

"Teiktu "nē", jo mans mērķis nav pierakstīties šajā procesā un tur parādīties," komentēja Sudraba.

Taču ar Sudrabu joprojām neviens Saeimā pārstāvētais politisks spēks par virzīšanu Valsts prezidenta amatam nav runājis. Ja deputāti vēlētos viņu virzīt, viņa piekristu.

Sudraba uzskata, ka Valsts prezidentam ar savām spējām, enerģiju un vēlmi ir lielas iespējas mainīt procesus, taču vispirms ir jāvienojas, kādā Latvijā vēlamies dzīvot.

Uz jautājumu, kas būtu pirmais, ko, kļuvusi par Valsts prezidenti teiktu cilvēkiem, Sudraba atbildēja: "Vienoties par to, kādā Latvijā vēlamies dzīvot. Lai definētu, kas ir mūsu kopējais mērķis. Veidojot ekspertu grupu, noteikti iesaistot visu frakciju Saeimas deputātus, piesaistot nevalstiskās organizācijas, var atrast atbildes uz šiem jautājumiem."

Savukārt jautāta, kāpēc izmaiņas viņa nav spējusi ierosināt pēdējo 20 gadu laikā, strādājot līdzšinējos amatos valsts pārvaldē, Sudraba atbildēja, ka tie bijuši ierēdņa amati, kuros darba funkcijas ir konkrētā amata pilnvaru un uzdevuma ietvaros. Valsts prezidentam esot citas funkcijas, citas pilnvaras, iespēja arī uzrunāt sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!