Foto: Shutterstock

ām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kuras 2008.-2010.gadā skārusi ekonomiskā krīze, iespējams, tiks paaugstināti kohēzijas finansējuma griesti virs 2,5% no iekšzemes kopprodukta.


To otrdien pēc Kohēzijas draugu sanāksmes Briselē sacīja premjerministrs Valdis Dombrovskis (V).

"Sarunu laikā parādījušās iespējas izdarīt izņēmumu valstīm, kuras 2008.-2010.gadā ir ietekmējusi ekonomiskā krīze, - palielinot kohēzijas griestus virs 2,5%," teica valdības vadītājs, uzsverot, ka tas Latvijai ir ļoti būtiski.

Viņš pastāstīja, ka otrdien Briselē notikušajā sanāksmē ES dalībvalstis koordinējušas savas pozīcijas nākamnedēļ gaidāmajai sanāksmei. "Mēs vairāk koordinējām savas pozīcijas, lai labāk sagatavoti varētu doties uz šo Eiropadomes sēdi un vienotāk un skaidrāk paust savu viedokli," teica Dombrovskis.

Viņš arī prognozē, ka nākamnedēļ Eiropadomes sanāksmē, kurā lems par Eiropas Savienības budžetu, gaidāmas smagas sarunas. Viņš atzina, ka nākamnedēļ būs redzams, vai visas 27 ES dalībvalstis ir ieradušās ar mērķi vienoties un vai būs valstis, kas būs nostājušās pozīcijā, ka nav gatavas runāt.

Kā piemēru viņš minēja Lielbritāniju, kura rosina krasi samazināt ES budžetu, Arī citas neto valstis ir rosinājušas samazināt ES budžetu, taču to piedāvātais samazinājums nav tik krass, kā uz to uzstāj Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!