Foto: LETA
Atsevišķi bijušie premjeri apšauba jaunu politisko spēku spēju īstenot nepieciešamās reformas, trešdien Ministru kabinetā notikušajā bijušo premjeru un esošā premjera Māra Kučinska (ZZS) diskusijā par Latvijas nākotni pauda ekspremjeri.

Ivars Godmanis uzsvēra, ka Latvija, neskatoties uz krīzēm un pacēlumiem, kopš neatkarības atgūšanas ir nopietni attīstījusies. "Vai tiešam ir tik slikti, ka viss ir jāmaina un jāsāk no jauna? Katra nākamā valdība diez vai nonāks citādākā situācijā. Nav nepārtraukti jāmaina sejas un cilvēki," uzskata Godmanis.

Savukārt Andris Bērziņš norādīja uz divām ministrijām, kurām regulāri mainījusies pārraugošā partija, proti, Izglītības un zinātnes ministrija un Veselības ministrija. Viņa ieskatā, esošajiem politiskajiem spēkiem būtu jānoved līdz gala iesāktās reformas izglītības un veselības jomās.

"Nevienā no jomām nav notikušas tik nopietnas strukturālas reformas kā pēdējā pusgada laikā izglītībā un veselībā. Būtu bīstami, ja notiktu pēctecības pārrāvums. Jāļauj reformas pabeigt. Nedrīkst tās pamest pusratā," uzsvēra Bērziņš.

Indulis Emsis (ZZS) norādīja, ka viņu satrauc jaunā politiskā situācija, kad sabiedrība uzticas "populistiem un reformatoriem". "Viņi sola daudz ko, bet nezina, kā lietas notiek. Kā viņi novadīs reformas, ja viņiem nav instrumentu?," uzsvēra Emsis.

Savukārt Andris Šķēle pauda cerību, ka Kučinskis vadīs arī nākamo Ministru kabinetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!