Foto: LETA

Šonedēļ sāksies remontdarbi uz Daugavpils šosejas pie Aizkraukles un uz Kalnciema ceļa starp Liepājas un Ventspils šosejām, portāls "Delfi" noskaidroja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šonedēļ sāks seguma atjaunošanu Daugavpils šosejai pie Aizkraukles – satiksmi plānots divos posmos regulēt ar luksoforiem. Savukārt uz autoceļa Kalnciems–Kūdra starp Liepājas un Ventspils šosejām notiek remontdarbi un satiksmi vienā posmā organizē satiksmes regulētāji.

Rīgas apkārtnē būtiskākie remontdarbi notiek Jelgavas šosejas posmā no Jaunolaines līdz Misas tiltam un uz Vidzemes šosejas no Garkalnes līdz Sēnītei, kur turpinās asfaltēšanas darbi un satiksme novirzīta pa vienu brauktuvi.

LVC informē, ka kopumā vairāk nekā 50 valsts autoceļu posmos notiek remontdarbi, tādēļ uzņēmums aicina autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem, plānojot savus braucienus, kā arī ievērot visus ierobežojumus un luksoforu signālus būvdarbu posmos.

Tāpat remontdarbi notiek uz Vidzemes šosejas posmā no Garkalnes līdz Sēnītei. Posmos, kur notiek asfalta ieklāšana, satiksme organizē pa vienu joslu ar ātruma ierobežojumu 30 km/h, citur remontposmā – 70 km/h. Ir atjaunota satiksme pa rotācijas apli pie Sēnītes. Uz Valmieras šosejas uz Sēnītes mezgla pārvada satiksmi regulē luksofori, ātruma ierobežojums ir 30 km/h.

Uz Jelgavas šosejas posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu ir slēgta brauktuve virzienā no Jelgavas uz Rīgu. Satiksme abos virzienos tiek organizēta pa otru brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā, kā arī daudzviet liegti kreisie pagriezieni. Ātruma ierobežojums posmā 70 km/h, bet remontposma izbraukšanai nepieciešama vismaz pusstunda.

Jūrmalas šosejā satiksmei ir slēgta nobrauktuve no Rīgas apvedceļa virzienā uz Jūrmalu un nobrauktuve uz Jūrmalas šosejas virzienā no Rīgas uz Babīti/Imantu. Babītes iedzīvotājiem izbraukšanai un iebraukšanai Babītē jāizmanto Rožu iela, uz Jūrmalas šosejas un Rīgas apvedceļa izveidotas apgriešanās vietas. Ātruma ierobežojums – 70 km/h.

Savukārt uz Liepājas šosejas Saldus pilsētas teritorijā divos posmos satiksmi regulē luksofori un ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.

Uz Rīgas apvedceļa (Baltezers–Saulkalne) pārvada pār Daugavpils šoseju satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums – 50 km/h.

Ar visiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem var iepazīties kartē LVC mājas lapā www.lvceli.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!