Foto: Publicitātes attēls

Otrdien valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto priekšlikumu par faktisko izdevumu 195 504 eiro apmērā segšanu pašvaldībām par atskurbināšanas pakalpojumu sniegšanu 2015. gadā.

No valsts budžeta tiks segti izdevumi 18 pašvaldībām – Daugavpils, Jūrmalas, Jelgavas, Ventspils, Rīgas un Rēzeknes pilsētām, kā arī Balvu, Daugavpils, Dobeles, Krāslavas, Ogres, Preiļu, Talsu, Ludzas, Ikšķiles, Tukuma un Olaines novadiem.

Priekšlikums paredz segt pašvaldību izdevumus līdz 15 eiro apmērā par katru 2015. gadā atskurbšanas telpā ievietoto personu, kas alkohola reibumā atrodusies bezpalīdzības stāvoklī.

Visvairāk par atskurbināšanas pakalpojumu sniegšanu no līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem pieprasījusi Liepājas pilsētas dome – 41 085 eiro, Daugavpils pilsētas dome – 33 645 eiro un Jelgavas pilsētas dome - 33 585 eiro, liecina VARAM sagatavotā priekšlikuma anotācija.

Vēstīts, ja atskurbšanas pakalpojuma organizēšanā diennakts režīmā iesaistītos Rīgas pašvaldība, izdevumi atskurbtuvju pakalpojuma kompensēšanai pašvaldībām varētu sasniegt 500 tūkstošus eiro, aprēķinājusi VARAM.

Pašlaik paredzēts, ka valsts līdzfinansējums pašvaldībām veido 15 eiro par katru atskurbtuvē ievietoto personu, bet ne vairāk kā 200 tūkstošus eiro gadā.

Kompensācijās par 2014. gadu tika izmaksāti 153,7 tūkstoši eiro,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!