"Latvijas Elektroniskā pasta" (LEP) izpilddirektora Aināra Kačalova atstādināšana ir nelikumīga un ir uzskatāma par "Latvijas pasta" (LP) ģenerāldirektora Aivara Droiska pretreakciju uz LEP vadības norādītajiem pārkāpumiem LP darbībā.
Šādu LEP vadības viedokli pauda LEP Mārketinga daļas vadītāja Katrīna Voitkāne, norādot, ka LP vadības pārstāvji speciāli ieradušies Somijā un noorganizējuši LEP direktoru padomes sēdi, kurā nolemts atstādināt Kačalovu, kā arī pēkšņi ir nomainīta auditorfirma, kam būtu jāveic LEP finansu audits.

Kačalovs LP ģenerāldirektoru Aivaru Droiski apsūdzēja nelikumīgu līgumu slēgšanā ar izdevniecībām, piedāvājot divas reizes lētāku tarifu nekā nosaka likums. Savukārt LP vadība to noliedz.

Konflikts sācies par preses izdevumu polietilēna vai papīra iepakojumos izsūtīšanu. LEP vadība uzskata, ka tās ir bandroles, kam ir noteikts sūtīšanas tarifs, bet LP ir pārliecināts, ka šie sūtījumi ir klasificējami kā preses piegāde, kam ir zemāki tarifi. LP šajā jomā arī nav monopoltiesību, tādēļ preses piegādēm var piemērot atlaides.

Pēc LP sniegtās informācijas, Kačalovs uz laiku atstādināts, jo pastāvot pamatotas aizdomas par finansu pārkāpumiem LEP darbā, un līdz ar to direktoru padome nolēmusi veikt ārpuskārtas pārbaudes saistībā ar darba apmaksas jautājumiem, LEP pirkumiem un to lietderību, kā arī varbūtējo LEP sadarbību ar firmu "Polimeks", kurā Kačalovs vienlaicīgi ir īpašnieks un arī izpilddirektors. LP ir "Latvijas Elektroniskā pasta" dibinātājs un tam uzņēmumā pieder 51% akciju, savukārt pārējie 49% pieder Somijas pastam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!