Iekšlietu ministrs otrdien uz dienesta pārbaudes laiku atstādinājis no amata Iekšlietu ministrijas sardzes pulka priekšnieku Vjačeslavu Koržanovu, informēja ministrijas preses centra vadītāja Vita Noriņa. Viņa pienākumus šajā laikā pildīs pulka štāba priekšnieks Juris Režģis.
Pulkā arī notiks dienesta pārbaude par pulka vadības paveikto personālsastāva dienesta disciplīnas nodrošināšanā, kas jāpabeidz līdz 20.februārim. Noriņa pavēstīja, ka pārbaudi veiks īpaša komisija, ko vadīs ministrijas Galvenās inspekcijas priekšnieka vietnieks Sergejs Noviks. Komisijā strādās Galvenās inspekcijas un Administratīvā departamenta pārstāvji.

Jau vēstīts par laikraksta "Diena" otrdien ziņoto, ka ar kaulu lūzumiem un plīsumiem pēc fiziskas iespaidošanas slimnīcā nonākuši divi sardzes pulka kareivji. Pagājušajā ceturtdienā pulka vadība konstatējusi ārpusreglamenta attiecību faktu. Pulkā pabeigta dienesta izmeklēšana un ar desmit dienu virssardzi sodīti divi kareivji. Pret viņiem savāktie materiāli tiks nosūtīti prokuratūrai krimināllietas ierosināšanai.

Viens no cietušajiem joprojām atrodoties slimnīcā, jo paralēli ribas lūzumam ārsti izteikuši aizdomas par pneimoniju. Savukārt otrs ar ribas plīsumu ārstējoties pulka medpunktā. Kareivju iespaidošana notikusi naudas dēļ.

Fiziskas izrēķināšanās gadījumi armijā nav retums, traģiskākais no tiem pagājušogad beidzās ar Nacionālo bruņoto spēku speciālo uzdevumu vienības (SUV) karavīra Vladimira Gromova nāvi. Par šo traģēdiju apsūdzības uzrādītas 15 SUV kareivjiem, bet militārā policija pārbauda vienības amatpersonu atbildību par notikušo. Pērn pēc nodarītiem miesas bojājumiem uz prokuratūru nosūtītas četras lietas, par dažādiem pārkāpumiem vairākiem karavīriem izteikti prokuratūras brīdinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!