Tramvaju un trolejbusu pārvaldes (TTP) direktors Aleksandrs Zālītis nepiekrīt savai atstādināšanai no amata un uzskata, ka pārbaude TTP nevar atklāt būtiskus pārkāpumus.
Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs paziņoja, ka TTP ir pieļauti finansu pārkāpumi, tādēļ tur nepieciešama revīzija un uz tās laiku no amata atstādināms TTP direktors.

Pēc Bojāra un Zālīša tikšanās domes priekšsēdētāja preses sekretārs Guntars Kukuls, paziņoja, ka pārvaldē konstatēti vairāki pārkāpumi, piemēram, Zālītis par TTP līdzekļiem ierīkojis savai audžumeitai zobārstniecības kabinetu, pieņēmis viņu darbā, maksā algu, lai gan pēc būtības viņa nodarbojas ar privātpraksi.

Zālītis atzina, ka zobārstniecības kabinetā TTP tiešām strādā viņa audžumeita. Taču zobārstniecības kabinets darbojoties jau sen un sniedzot pakalpojumus TTP darbiniekiem, turklāt par ļoti zemām cenām, bet veterāniem pat par velti.

Pārmetumi, ka TTP neesot izveidota valde, esot pamatoti tikai daļēji. Valdes sēdes neesot notikušas tikai gada sākumā, bet pašlaik aktīvu darbību valdei traucējot tas, ka Rīgas dome nav apstiprinājusi tās reglamentu.

Arī pārmetumi par nepieņemto TTP budžetu nav pamatoti, jo tas ir pieņemts, teica Zālītis. Savukārt 750 000 latu, kas iztērēti kosmētiskiem remontiem, ir aptuveni tāda pati summa, kādu TTP remontiem tērējot ik gadu.

Finansiālie pārkāpumi, kuru dēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) noteicis TTP 1,2 miljonu latu uzrēķinu, jau esot novērsti. Tie radušies, pārrakstot pamatfondus. Taču ir panākta vienošanās ar VID un šī summa samazināta uz aptuveni 300 000 latu, skaidroja Zālītis.

Zālītis uzskata, ka pašlaik tiek īstenots mēģinājums viņu atstādināt no amata un tā vietā ielikt citu amatpersonu. Taču viņš bija apņēmības pilns aizstāvēt savas tiesības un labprātīgi no amata neatkāpties. Zālītis esot gatavs arī tiesu darbiem, ja radīsies tāda nepieciešamība.

Zālītis TTP strādājis no 1951. līdz 1971.gadam un atkal atsācis darbu TTP 1991.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!