Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātā vietnieka Alvja Vilka vietā iecēlis KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāju Diānu Kurpnieci, informē birojs.

Tāpat Kurpniece iecelta par vecāko nozares amatpersonu, kas atbildīga par "PHARE " 2003.gada nacionālās programmas projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" mērķu sasniegšanu.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pirmdien ierosinājis disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā sakarā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus "PHARE" 2003.gada nacionālās programmas projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš ir 6.aprīlis. Vilks uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināts no amata.

Ziņots arī, ka Kurpniece laikā, kad KNAB vadību pārņēma Vilnītis, izpelnījās disciplinārlietu, taču tā pērn tika izbeigta.

Savukārt atstādinātais Vilks sola KNAB vadītāja lēmumu pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!