Foto: LETA

Lai mazinātu attālinātā mācību procesa sekas, 1,53 miljonus eiro no valsts budžeta novirzīs, lai skolās sniegtu papildu atbalstu skolēniem mācību procesā un nodrošinātu pedagogu palīgus, portālam "Delfi" pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) komunikācijas nodaļa.

Šīs izmaiņas paredz IZM sagatavotie grozījumi noteikumos, kurus otrdien, 30. oktobrī, apstiprināja Ministru kabinets.

Ar šiem valsts budžeta līdzekļiem paredzēts nodrošināt individuālās konsultācijas, mācīšanās grupas un pedagogu palīgus izglītības iestādēs šā gada novembrī un decembrī. Atbalstu īstenos esošo Eiropas Savienības (ES) fondu programmu ietvaros.

381 000 eiro paredzēts mācīšanās grupu atbalsta pasākumiem un pedagogu palīgu nodrošināšanai vispārējās izglītības iestādēs ES fondu programmas "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" ietvaros. Paredzēts, ka šis atbalsts būs pieejams līdz 400 skolās.

Savukārt par vairāk nekā 1,1 miljonu eiro paredzēts nodrošināt individuālās konsultācijas vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs ES fondu programmas "Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus" ("PuMPurs") ietvaros. Paredzēts, ka šis atbalsts būs pieejams aptuveni 625 skolās.

Kā norādīja IZM, šis finansējums nodrošinās papildu atbalstu mācību procesā skolēniem, kuriem attālinātais mācību process Covid-19 pandēmijas laikā ir ietekmējis mācību satura apguvi vai radījis problēmas to apgūt patstāvīgi.

Jau vēstīts, ka pēc Starptautiskās ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas datiem, Latvijas skolēni atradās attālinātajā apmācībā ilgāk no visiem Eiropā.

Kā iepriekš portālam "Delfi" norādīja Izglītības kvalitātes dienesta kvalitātes novērtēšanas departamenta direktors Rolands Ozols, attālināto mācību dēļ jaunāko klašu skolēni nav spējuši apgūt apmēram trešo daļu izglītības programmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!