Foto: Valsts kanceleja
Lai mazinātu Covid-19 izplatību, varētu tikt rosināts attālinātu darbu ārkārtējās situācijas laikā noteikt kā obligātu pienākumu situācijās, kad šādi var turpināt īstenot darba uzdevumus, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sacītā intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes".

Premjers, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra datiem, uzsvēra, ka inficēšanās ar koronavīrusu ļoti bieži notiek tieši darbavietā. "Darba kolektīvos cilvēki jūtas droši, jo ir burbulis, bet vienlaikus tiek aizmirst, ka pēc darba cilvēki dodas mājās, uz veikaliem, un tad, pat nejuzdami, var saslimt un inficēt citus," sacīja politiķis.

Viņš norādīja, ka attālinātais darbs esošajos apstākļos ir ļoti būtisks priekšnoteikums infekcijas izplatības mazināšanai, tāpēc tas būtu jādara visās darbavietās, kur vien tas iespējams.

"Mums ir ļoti daudzas darbavietas, kur cilvēki varētu strādāt attālināti. Liekas, ka būtu jādara viss, lai uzņēmumus pārliecinātu, ka viss jādara attālināti. Darbs no mājām ir svarīgāks nekā jebkad," pauda Kariņš, piebilstot, ka jau tagad ir stingri ieteikts strādāt attālināti.

Jautāts, vai attālināta darba veicināšanai cilvēkiem to varētu likt darīt piespiedu kārtā, Kariņš pauda, ka tas varētu būt viens no variantiem, ko varētu skatīt kopā ar kopīgiem noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!