Ogres novada pašvaldība ir iecerējusi izveidot jaunu aktīvās atpūtas vietu Ogrē, pielāgojot pilsētā esošo ūdenstorni kāpšanas sporta attīstīšanai, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Kāpšanas sienas izveidei plānots izmantot ūdenstorni, kas atrodas kalnā aiz Ogres novada pašvaldības. Ūdenstornis jau ilgstoši stāv neizmantots, savulaik pat bija plānots to demontēt, taču piedāvātais risinājums būtu iespēja, kā lietderīgi izmantot esošo objektu pilsētā, norāda pašvaldībā.

Projekts paredz uz ūdenstorņa izvietot standarta boulderinga moduļsienu "MoonBoard" un ātrumkāpšanas moduli "Etalons". Idejas un tehniskais autors ir SIA "Falkors Climbing Solutions" īpašnieks Rolands Ruģēns.

Viņš norāda, ka kopš 2020.gada kāpšanas sports ir iekļauts Olimpiskajās spēlēs.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par piedāvāto ieceri, pašvaldība izveidojusi aptauju, ko var aizpildīt pašvaldības mājaslapā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Falkors Climbing Solutions" apgrozījums 2019.gadā bija 669 242 eiro, peļņa - 243 843 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!