Foto: LETA

Attiecīgajos apstākļos un pie situācijas būvniecības nozarē, Rīga ļoti labi tiek galā ar ielu remontdarbiem, otrdien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā sacīja Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien uzklausīja Jakrina ziņojumu par situāciju Rīgas ielās.

Viņš pastāstīja, ka liela daļa remontdarbu ir pabeigta un atlicis ceļa marķējums, bet ir arī vietas, kur notiek darbu aizķeršanās. Vislielākā aizkavēšanās esot Krišjāņa Valdemāra ielas sākumposmā, kur būvnieku dēļ, darbi sākušies divas nedēļas vēlāk.

Jakrins informēja, ka pirmdien notikusi sanāksme ar būvnieku pārstāvjiem par jautājumiem, kas skar satiksmes organizāciju. Satiksmes departaments vēlreiz norādīja būvniekiem uz viņu kļūdām, kas tiek pieļautas objektos, par gājēju drošību un to kā rīdzinieki vēlas redzēt būvdarbu vieta.

Pirmdien, apsekojot lielāko daļu objektu, tika secināts, ka vairums problēmu ir novērsts, pastāstīja Jakrins, tomēr departaments nolēmis, ka nākamgad tiks izstrādāta vienota kārtība par to, kā jāizskatās gājēju joslām un ar kādiem tehniskiem līdzekļiem būvniekam būs tas būvobjektos jānodrošina.

Deputāts Vilnis Ķirsis (V) sēdes laikā norādīja, ka pagājušā gadā iepriekšējo Satiksmes departamenta direktoru atstādināja no amata par lielo haosu ielās, un jautāja, vai Jakrins neuzskata, ka viņam būtu jāuzņemas atbildība un jāatkāpjas no amata?

Jakrins atbildēja, ka pats sevi nav iecēlis un nav kompetents vērtēt savu darbu. "Ja domes priekšsēdētājs uzskatīs, ka mani no amata ir jāatceļ, tad es nepretošos," pauda Jakrins.

Jautāts, vai uzskata, ka situācija ielu remontdarbu laikā ir labāka nekā pagājušā gadā, Jakrins pauda, ka, viņaprāt, situācija ir labāka, piebilstot, ka attiecīgajos apstākļos un pie situācijas būvniecības nozarē, Rīga ļoti labi tiek galā ar saviem darbiem salīdzinoši ar to, kā tas bija pagājušā gadā.

"Situācija ne tuvu nav vērtējama kā izcila, bet tik apjomīgi būvdarbi Rīgā nekad iepriekš nav veikti," pauda Jakrins. Viņš uzsvēra, ka jāstrādā pie tā, lai būvprojektus izstrāde sāktos jau iepriekšējā kalendārajā gadā, lai tos var paspēt laikā realizēt.

Opozīcijas deputāti sēdes sākumā pauda sašutumu par to, ka tikai koalīcijas deputāti šodien tika aicināti apsekot remontdarbus kopā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S). Vairāki no opozīcijas deputātiem jautāja Jakrinam, kas tika secināts šīs apsekošanas laikā.

Jakrins pastāstīja, ka Brīvības ielā ir konstatētas dažādas problēmas, īpaši krustojumos. Būvniekiem ir aizrādīts un viņi teorētiski izpilda noteikumus nodrošinot cieto segumu ielu krustojumos, tomēr tas nav tāds, kādu rīdzinieki vēlētos redzēt.

Mazāk problemātiska ir Valdemāra iela, jo tajā gājēju intensitāte ir mazāka un organizācija ir labāka nekā Brīvības ielā, pastāstīja Jakrins.

Satiksmes departamenta vadītājs pauda, ka visproblemātiskākā situācija ir Stabu ielā no Aleksandra Čaka līdz Avotu ielai. Šajā vietā izpratne par darba organizāciju ir vissliktākā novērotā - būvmateriāli ir novietoti visnepiemērotākajās vietās, turklāt abu ielas pušu ietves sāktas remontēt reizē. Satiksmes norobežojumi šajās vietās izvietoti haotiski, turklāt par šo posmu sastādīti visvairāk akti par pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!