Foto: LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatam virzīs bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieci Diānu Kurpnieci, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Pašlaik Kurpniece strādā starptautiskā auditfirmā "PriceWaterhouseCoopers" par vecāko konsultanti. Iepriekš viņa daudzus gadus darbojās KNAB - viņa ieņēma Sabiedrisko attiecību, starptautiskās sadarbības un izglītošanas nodaļas vadītājas amatu, bet vēlāk vadīja Korupcijas novēršanas nodaļu.

Savukārt no 1999. līdz 2003.gadam viņa bija sabiedrības par atklātību "Delna" direktore un projektu vadītāja. Kurpniece arī ir bijusi lektore Latvijas Tiesnešu mācību centrā, Latvijas Grāmattirgotāju asociācijas izpilddirektore, kā arī darbojās citos amatos.

Kurpniece ir ieguvusi bakalaura grāds tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē, savukārt iepriekš viņa Latvijas Universitātē ieguva filologa, latviešu valodas un literatūras specialista, pedagoga izglītību.

Kandidāti uz CVK priekšsēdētāja amatu jāizvirza līdz 22.februārim.

Iepriekš nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK uz CVK priekšsēdētāja amatu neizslēdza iespēja virzīt pašreizējā CVK sekretāra Ritvara Eglāja kandidatūru.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādījis, ka koalīcijai ir skaidra vēlme izvirzīt vienu CVK priekšsēdētāja amata kandidātu.

Atsevišķas koalīcijas partijas ir paziņojušas, ka vēlas CVK ilggadējā vadītāja Arņa Cimdara nomaiņu, lai CVK "ieplūst jaunas asinis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!