Foto: LETA

Partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" pievienojusies labas pārvaldības un pretkorupcijas eksperte Inese Voika un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše. Abi kandidēs 13.Saeimas vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja apvienības preses sekretāre Laila Spaliņa.

Bikše norādījis, ka vienmēr bijis "ieinteresēts vēstures un politikas aplūkošanā politiskajā diskusijā". Lai gan vienmēr piedalījies vēlēšanās kā vēlētājs, tagad viņš vēlas mainīt savu politiskās līdzdalības formu.

"Es esmu pārliecināts, ka veidojas jauna valsts politiķu paaudze un es vēlos piedalīties šajā procesā. Es iestājos par atbalstu jaunām ģimenēm un ģimenēm ar daudziem bērniem. Par izglītību visos līmeņos un pētniecību, kas saistīta ar uzņēmējdarbību. Par Latvijas eksporta spēju stiprināšanu. Par kultūru visos tās līmeņos," skaidrojis Bikše.

Aigars Bikše ir LMA profesors, tēlnieks, piedalījies starptautiskos projektos Eiropā, kā arī vairākkārt izvirzīts prestižajai Purvīša balvai.

Savukārt Voika pārliecināta, ka "Latvijas iedzīvotāji ir pelnījuši labi pārvaldītu valsti un tādas politiskās partijas, kuru biedri sadarbībā meklē labākos risinājumus Latvijas un iedzīvotāju izaugsmei, nevis privātām kabatām vai varu varas pēc".

Inese Voika 20 gadu garumā ir veidojusi reformas Austrumeiropas valstīs, strādājusi ar Moldovas, Ukrainas, Gruzijas, Polijas, Latvijas un citām valdībām, kā arī sadarbojusies ar NATO, Eiropas Padomi un OECD. Pēdējo pusotru gadu Inese bijusi Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (UNDP) Ukrainā padomniece pretkorupcijas jautājumos.

Viņa ir viena no "Sabiedrība par atklātību – "Delna"" dibinātājām un tās ilggadīga padomes priekšsēdētāja.

"Attīstībai/Par!" deputātu kandidātu sarakstu 13.Saeimas vēlēšanām iesniegs augusta sākumā.

Ziņots, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir pirmais politiskais spēks, kas iesniedzis sarakstu 13. Saeimas vēlēšanām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotā informācija.

Sarakstus CVK iesniegt var jau no 18. jūlija, tomēr partijas ar to vēl nesteidzas. Sarakstu iesniegšana turpināsies līdz 7. augustam. JKP savu sarakstu komisijā iesniedza otrdien, 24. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!