Foto: F64
Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" trešdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) pirmā iesniegusi savu kandidātu sarakstu un programmu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, portālu "Delfi" informēja politiskais spēks.

Apvienības programmu parakstījuši 16 deputāta kandidāti, kuriem, kā uzsver partiju apvienība, visiem ir starptautiska darba pieredze Eiropas Savienībā un NATO – valsts, zinātnes un biznesa organizācijās.

Ar pirmo numuru EP vēlēšanu saraksta startē politikas zinātnieks Ivars Ijabs, viņam seko Eiropas biznesa eksperte Baiba Rubesa un kiberdrošības politikas eksperte Ieva Ilvesa.

"Attīstībai/Par!" sarakstā ir arī bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants, Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes profesore Laima Geikina, kā arī trīs Saeimas deputāti – Marija Golubeva, Inese Ikstena un Arturs Toms Plešs un divi Eiropas Savienības institūciju profesionāļi – Adriana Treikule un Gundars Ostrovskis.

Sarakstā iekļauti arī Baltijas liberālo jaunatnes organizāciju tīkla dibinātāja Jeļena Jesajana, Latvijas ārpolitikas institūta pētnieks un ilggadējs Eiropas Latviešu asociācijas vadītājs Aldis Austers, Rīgas domes deputāts, inovāciju un jaunuzņēmumu vadības speciālists Viesturs Zeps, starptautiskās pilsoniskās līdzdalības veicinātājs Miks Celmiņš, Latvijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja Ilze Krēsliņa un Valsts zāļu aģentūras vadošs darbinieks Sergejs Akuličs.

Plānots, ka no apvienības saraksta ievēlētie deputāti Eiropas Parlamentā strādās Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienība (ALDE).

Ziņots, ka partijas un partiju apvienības trešdien, 6. martā, sākušas iesniegt deputātu kandidātu sarakstus 25. maijā gaidāmajām EP vēlēšanām.

Kandidātu saraksti jāiesniedz CVK līdz 21. martam. Pirmajā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā, trešdien, CVK kandidātu sarakstus pieņems rindas kārtībā.

Kā skaidro CVK, iesniegt kandidātu sarakstus EP vēlēšanām drīkst likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības, kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. EP vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēl astoņi deputāti.

Kandidātu skaits vienā sarakstā nedrīkst vairāk kā divas reizes pārsniegt EP ievēlējamo deputātu skaitu jeb 16 kandidātus.

Visus vēlēšanām iesniegtos kandidātu sarakstus, priekšvēlēšanu programmas un ziņas par kandidātiem CVK publicēs EP vēlēšanu vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!